Vältimaks korduvkülastajate ekslemist kodulehel jõuavad kõik uuendused esialgu siia. Meesõpru on alati erutanud küsimus, kui muuma joogi sisse võib mett panna ilma kvaliteedis kaotamata. Ühed kinnitavad, et tee peaks olema alla 40 kraadi, teised on veidi "julgemad" lubades kuni 60 kraadi.
Palju siis normaalne on?
Olgu kohe algatuseks öeldud, et üle 60 kraadi kuuma jooki te nagunii juua ei suuda, lonkshaaval tulise nautimiseks võiks temperatuur jääda vahemikku 54 - 60 kraadi, mugavam on juua umbes 50-kraadist.
Valades 70-kraadise joogi kannust kruusi selle temperatuur juba langeb, kruus on ju toatemperatuuril. Järgmine jahtumine toimub mee lisamisel.
Alljärgneva arvutuskäigu abil saab teada, kui kiiresti langeb mee kvaliteet poole võrra vastavalt temperatuurile.  
Temperatuuri muutmiseks klikka numbri kõrval olevale noolekesele: °C
Temperatuuril 50 °C laguneb umbes 50% mee ensüümidest:
  • - päevaga.
  • - tunniga.
  • - minutiga.
  • - sekundiga.


Tagasi ülesse